Praktični nasveti za trgovanje z kripto valutami!

Kripto valute – relativno nova tehnologija, ki zadnja leta izjemno hitro raste in spreminja navadne smrtnike v milijonarje. Ampak, ali lahko to vsak počne? Na kaj mora biti človek previden, ko trguje s kripto valutami?

Dejstvo je, da pravega recepta za “zmago” tukaj ni, tudi če vam po spletu, v knjigah in raznih predavanjih govorijo, da poznajo načine, ki vam bodo 100% povečali dobiček v enem tednu.

Vsekakor pa prav tako obstaja kar veliko enostavnih in predvsem praktičnih nasvetov za trgovanje s kripto valutami, katerih se lahko VI postrežete že danes.

Pa začnimo!

  • Ne investirajte velikih zneskov – vedno začnite z malim.

Mogoče se sliši samoumevno, ampak je to še vedno glavno pravilo vsakega trgovanja oziroma investicij. Investiraj le toliko, kot si lahko privoščiš v primeru izgube. Še posebej kripto valute so dokaj dinamične in lahko v zelo kratkem času korenito spremenijo svojo vrednost. Bolje je investirati manjše zneske in bolje spoznavati trg.

  • Pri nakupu bodite pozorni na “špice” v trgovanju.

Zakaj pa? Enostavno. Čez vikend se v različnih bankah nabirajo depoziti, ki v ponedeljek zjutraj stečejo naprej na trgovske platforme, in tako v ponedeljek ljudje kupujejo v povečanem obsegu – kar tudi začasno poviša vrednosti kripto valut.

  • Ne stavite vsega na eno mesto – razpršite investicije.

Pri odločitvi, da vse svoje imetje vložite v eno samo kripto valuto, tvegate tudi vse kar imate. Čeprav lahko z veliko investicijo v eno kripto valuto človek hitro zasluži, v kolikor se ta valuta dvigne, lahko prav tako vse izgubi. Trg je še vedno dovolj nereguliran, da se pojavljajo “ pump&dump” sheme, kjer izdajatelji kripto valute umetno napihnejo njeno vrednost, in v neki določeni fazi prodajo vse svoje žetone in izginejo z dobičkom. Z razpršitvijo investicije na kovance, ki se vam zdijo perspektivni, tako tudi minimizirate riziko takšnih shem.

  • Spremljajte gibanje neposredno povezanih valut

Podobno kot pri delnicah, imamo tudi v kripto svetu podobna gibanja. Ko se ene valute dvigajo, lahko druge padajo. Torej, če vam vaša glavna valuta pada, je zelo mogoče, da se bodo vaše druge kripto valute dvigale po vrednosti!

  • Ne nasedajte navdušenju!

Da se razumemo, kripto skupnost je že zelo močna in zelo verjetno večinoma dela za vzajemno dobro. Še vedno pa se – kot povsod drugod – tudi tukaj najdejo posamezniki, ki bi radi v tej skupnosti na hitro zaslužili s pomočjo prevar in zavajanj. Najlažje to storijo tako, da ustvarijo neko navidezno navdušenje za določeno kripto valuto po raznih spletnih klepetalnicah in tako spravijo množico do nakupa teh kovancev – kar jim tudi poveča vrednost. Ker je večina uporabnikov dokaj neizkušenih – se niti ne informira o tem, kaj točno kupujejo, je toliko bolj pomembno, da predhodno zberete informacije o vašem nakupu.

Če vas zanima še več nasvetov, si preberite članek: 11 nasvetov za kripto trgovanje.

Ali pa kar obiščite stran kriptomat.io, kjer lahko v slovenskem jeziku kupite kripto valute, hitro in enostavno. Prav tako boste na strani našli veliko količino uporabnih informacij povezanih s kripto valutami.

Srečno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja