Optimizacija spletne prodaje

Če želimo pri poslovanju preko spleta zares uspeti, bomo morali trdo delati tudi potem, ko je spletna stran oziroma trgovina že objavljena in normalno deluje. Verjetno bo treba prodajne postopke še optimizirati, poskrbeti za boljši izkoristek in pretvorbo obiskovalcev spletne strani v kupce, nenazadnje pa je vedno dovolj priložnosti tudi za privabljanje novih obiskovalcev na spletno stran.

Optimizacija in oglaševanje na internetu

Prav pridobivanje novih potencialnih strank je priložnost, ki jo težko povsem izčrpamo. Vedno lahko dosežemo še kakšnega obiskovalca in pridobimo še kakšnega kupca. To nam neposredno omogoča oglaševanje na internetu, ki zagotavlja stalen dotok novih obiskovalcev na spletno stran. V zameno za določeno finančno investicijo lahko koristimo prikazovanje oglasov na drugih spletnih straneh, predvsem na primer na priljubljenih storitvah računalniškega giganta Google, ki oglase prikazuje tudi v svojih najbolj priljubljenih storitvah, na primer v iskalniku in e-pošti Gmail. Na ta način lahko oglaševanje na internetu hitro in uspešno doseže širok krog potencialnih strank, ki bodo preko oglasa prišle na spletno stran.

Optimizacija spletne strani pa poskrbi za to, da se povezava do strani uvršča višje med rezultati iskanj v spletnih iskalnikih. Ker večina potencialnih strank informacije o ponudbi išče prav s pomočjo iskalnikov, je povsem samoumevno, da bodo z boljšimi uvrstitvami boljši tudi rezultati spletne prodaje.

Optimizacija ciljne strani in nakupnega procesa

Nekaj bo treba postoriti tudi na sami spletni strani. Število obiskovalcev nam ne bo prav nič pomagalo, če ne znamo obiskovalcev pretvoriti v stranke. Spletna prodaja je odvisna od te konverzije, ta pa od same spletne strani. Posebej veliko težo ima podoba in funkcionalnost pristajalne strani, na kateri se najprej znajdejo potencialni kupci – ta mora biti prilagojena svojemu namenu in voditi v kratek in enostaven nakupni proces. Ob tem omenimo, da spletna prodaja ne pomeni le prodajanja izdelkov, temveč lahko ta načela uporabimo tudi za doseganje drugih ciljev, na primer naročila storitev, oddaje podatkov preko kontaktnega obrazca in podobno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja