Google kot tržno sredstvo

Google večinoma poznamo kot spletni iskalnik, ki uporabnikom spleta približa vsebine, raztresene po milijardah posameznih spletnih strani. Že iz te funkcije je jasno, da gre za koristno orodje tudi za lastnike oziroma upravitelje spletnih strani, saj ti funkcijo iskalnika izkoristijo za privabljanje obiskovalcev na svojo spletno stran, nadalje pa seveda tudi za uspešno prodajo poreko spleta oziroma doseganje drugih ciljev. Za kar največji uspeh pri tem je zaslužna optimizacija spletnih strani, ki poskrbi za boljšo uvrstitev spletišča med rezultati iskalnika.

Optimizacija spletnih strani vključuje prilagajanje nekaterih parametrov spletišča tako, da bolj ugajajo Googlovim algoritmom za razvrščanje zadetkov za iskanja. Glede na dolgoročne rezultate takšnega početja lahko rečemo, da gre za posredno tržno sredstvo, pri katerem lahko z določeno mero zanesljivosti tudi izmerimo učinek in smiselnost investicije. Seveda optimizacija spletnih strani ne more ponuditi zelo točnih podatkov, večinoma pa se učinki pokažejo le na dolgi rok, a vseeno se je pametno temu opravilu posvetiti že ob začetku spletnega poslovanja. Na ta način je možno prehiteti konkurenco in si zagotoviti večji kos pogače na zahtevnem spletnem trgu.

Google pa ni le iskalnik, temveč nudi tudi izjemno privlačno oglaševalsko platformo. Google oglasi imajo izvrsten doseg, poleg tega jih je mogoče prilagoditi glede na mnoge značilnosti ciljne publike, ki jo želimo doseči. Nadalje Google oglasi ponujajo merljive rezultate in omogočajo hitre prilagoditve, torej je možno to vrsto oglaševanja še bolje izkoristiti za namene neposrednega ali posrednega trženja. Največja prednost je doseg, ki ga Google oglasi ponujajo. Ne le, da so prikazani ob rezultatih iskanj in pogosto pravzaprav nadomestijo organske zadetke na prvih mestih, temveč se prikazujejo tudi v drugih Googlovih storitvah, recimo ob vsebinah v e-poštnem sistemu Gmail, pa tudi na nepovezanih spletnih straneh, kjer oglase gostijo založniki iz Googlove oglasne mreže. Vsekakor so Google oglasi zanimivo tržno sredstvo z odličnim potencialom, ki ga je pametno izkoristiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja