Cena spletne strani

Spletne strani so lahko celo brezplačne, a v resnici je to le potegavščina, ki ne bo obrodila dobrih sadov. Če želimo resno voditi svoj posel, se ne moremo zanašati na storitve, ki omogočajo brezplačno gostovanje spletišča. Vseeno pa se pojavi vprašanje, koliko je smiselno odšteti za kvalitetno spletno stran. Navzgor številka namreč ni omejena, saj lahko vedno dodajamo nove funkcije, ki zvišujejo ceno v nedogled. Potem je tu še spletna optimizacija, morda oglaševanje in druge marketinške dejavnosti, ki ceno nadalje zvišujejo. Misliti moramo na dolgoročno vzdrževanje in osveževanje vsebine, pa tudi na nadgradnje in prenove … Skratka, soočamo se z različnimi storitvami, ki lahko veliko stanejo! Kakšna bo cena spletne strani je torej težko predvideti, prav pa je, da se že v izhodišču pripravimo na stroške, s katerimi se bomo srečali.

Pametno je seveda izbrati izvajalca, ki bo za svojo ceno ponudil kar največ. To velja tako za kakovost kot za obseg ponudbe. V nekaterih primerih dobimo zelo ugodne ponudbe za izdelavo spletne strani, a to vključuje le osnovno stran. Čeprav je ta morda res dobro izdelana, bomo morali doplačati za vsako dodatno storitev. Morda pa najdemo bolj obsežno ponudbo, v kateri je vključena spletna optimizacija ali pa dolgoročno vzdrževanje – te ponudbe so lahko zelo ugodne, čeprav je številka v izhodišču višja. Ne pozabimo, da je spletna optimizacija na dolgi rok lahko precej draga, kar velja tudi za druge dolgotrajne postopke. Seveda je spletna optimizacija na voljo tudi za naročilo posebej, ločeno od spletne strani. V tem primeru ni nič narobe, če je cena spletne strani nekoliko nižja, če le ne posegamo že v nižji cenovni razred, ki ne slovi po zanesljivih in kakovostnih ponudnikih.

V vsakem primeru je smiselno o ceni premisliti vnaprej. Ne moremo pa podati točne številke, saj je vsaka ponudba specifična, vezana na točno določeno situacijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja