Je vsaka tiskarna vredna svojega denarja?

Načeloma lahko pričakujemo, da bo kvaliteta izdelkov in storitev sorazmerna z denarjem, ki ga za to namenimo. A to razmerje ni vedno povsem zanesljivo, zato se pogosto zelo skrbno odločamo med primerljivimi ponudniki in iščemo najboljšo priložnost za nakup ali naročilo. To velja tudi pri storitvah tiskanja, saj želimo priti do brezhibnih izdelkov, za katere pa ne bi radi veliko plačevali. Izogibamo se res nizkocenovni ponudbi, a po drugi strani tiskarna ne sme biti pretirano draga. Iščemo ponudbo v zlati sredini, kjer bomo za svoj denar res dobili veliko.

V srednjem cenovnem razredu praviloma poslujejo tudi uveljavljene tiskarne, ki imajo široko ponudbo za svojo ciljno publiko. Našli bomo odlične možnosti po dostopni ceni, hkrati pa vemo, da se na ponudnika lahko povsem zanesemo. Tako ima tudi Birografika Bori zelo atraktivno ponudbo, ki bo prepričala vsakogar, ki išče kakovostne tiskovine.

Tiskarna Birografika Bori ima atraktivno ponudbo po ugodni ceni

Pri uveljavljenih tiskarnah lahko pričakujemo zelo prepričljive storitve, pogosto imajo ti ponudniki tudi kakšne zahtevnejše naročnike, za katere pripravljajo posebne rešitve. Če je ta ponudba na voljo po precej ugodni ceni, smo lahko prepričani, da bomo za svoj denar res dobili kar največ, ne glede na to, za kakšne tiskovine se pravzaprav odločamo.

Računamo pa tudi na druge odlike ugledne tiskarne. Ponudnik mora imeti na razpolago širok nabor storitev, pri tiskarni torej pričakujemo možnost priprave različnih vrst tiskovin. Cenimo tudi dodatne storitve, kot je priprava na tisk, oblikovanje motivov, izrez in dodatna obdelava tiskovin. Predvsem pri večjih naročilih mora tiskarna poskrbeti za pakiranje in dostavo, kar je zelo pomembno pri kakšnih promocijskih tiskovinah, sejemskih izdelkih, tudi pri večjih izdelkih, kot so reklamne table. Pričakujemo, da bo tiskarna zelo prilagodljiva in lahko poskrbi tudi za zahtevnejše naročnike.

Po drugi strani pa zelo cenimo enostavno naročilo in ugodne cene, sploh pri storitvah, ki se jih pogosto poslužujemo. Dobra tiskarna se torej izkaže s celo kombinacijo posebnih prednosti, prav zato lahko doseže široko ciljno publiko in vsaki stranki zagotavlja zadovoljstvo.

Digitalni-tisk-solvent-2

Profesionalna tiskarna opravlja tudi tisk fotografij

Ena izmed storitev, pri katerih lahko ugotavljamo razlike med posameznimi ponudniki, je tisk fotografij. To je storitev, po kateri je kar veliko povpraševanja, zato pridejo do izraza tudi kakšne posebne zahteve. Predvsem pričakujemo ugodne cene, ustrezna kvaliteta za običajne fotografije pa je že samoumevna.

Če imamo pravo opremo, tiskanje fotografij ne bo zelo zahtevno. Zato ima to ponudbo praktično vsaka profesionalna tiskarna, najdemo res širok nabor različnih izvajalcev, ki lahko za nas pripravijo dobre fotografije. Seveda ni nujno, da bomo pri vseh zadovoljni, a dejstvo je, da je to zelo pogosta storitev v ponudbi tiskarjev. Prav tako lahko pričakujemo precej ugodne cene, s fotografijami namreč ni veliko dela. Pogosto je tisk fotografij skoraj povsem avtomatiziran.

Ker vseeno pričakujemo dober končni izdelek, se splača za tisk fotografij izbrati zanesljivo tiskarno. Birografika Bori omogoča enostavno naročilo fotografij, pri tem pa nudi več možnosti za prilagoditev končnega izdelka. Tako bomo vedno dobili izvrstne fotografije, ki bodo kot nalašč za v album ali okvir.

Koliko stane tisk fotografij?

Pri fotografijah cena običajno ni velika ovira, sploh če naročamo le nekaj fotografij za album. Pravzaprav se lahko odločimo tudi za večje število fotografij, saj stroški ne bodo visoki. Točne cene so odvisne od ponudbe in izbrane tiskarne, a v vsakem primeru bo treba odšteti le nekaj centov na posamezen natis.

Dobro ponudbo za fotografije dobimo že za manj kot deset centov na kos. Seveda je točna cena odvisna od različnih dejavnikov, saj nam tisk fotografij omogoča tudi nekatere prilagoditve. Odločamo se recimo med različnimi dimenzijami, ki so običajno v skladu s standardi. Nato pa imamo na izbiro različne vrste fotografskega papirja in različne premaze, s katerimi imamo recimo sijajno ali mat površino. Vsekakor je lahko tisk fotografij nekoliko dražji, a tudi nekaj deset centov na kos ne bo velik strošek.

Najboljši izkoristek investicije ponuja offset tisk

O tem, kaj bomo dobili za svoj denar, močno odločajo tehnike tiska, ki jih ponuja tiskarna. Izbira je seveda odvisna od tega, kakšne tiskovine potrebujemo, saj se izbere primerna tehnika s pravimi prednostmi v dotični situaciji. A zelo verjetno je, da se bomo odločili za offset tisk, če nas zanima kvalitetno tiskanje z minimalnimi stroški.

Offset oziroma offsetni tisk se uporablja za tiskovine na papirju, pri katerih je treba na večje število izvodov odtisniti isti motiv. Tako le enkrat pripravimo motiv v osnovnih barvah, ki se preko valjev nanesejo na papir. Ta tehnika je izredno ugodna pri večjih nakladah, po ugodni ceni lahko pripravimo tudi več tisoč izvodov, dokler seveda gre za identične odtise. To je kot nalašč za pripravo plakatov, letakov, informacijskih zloženk in drugih materialov, ki jih pogosto naročamo v večjih serijah.

Prav pri offsetnem tisku bomo svojo investicijo najbolje izkoristili. Še vedno se sicer splača poiskati najboljšo ponudbo, ki jo lahko na tem področju dobimo, a načeloma ima vsaka profesionalna tiskarna možnost za offset tisk in lahko ponudi dobre cene. Pri nekaterih tiskarjih pa bomo dobili še zanimive dodatne opcije, ki nam morda ponujajo še boljšo izkušnjo.

tiskalnik

Offset tisk in druge ugodne možnosti

Izbira tehnike je seveda odvisna od izdelkov, ki jih pripravljamo. Če tiskamo večje število letakov, je offsetni tisk neprekosljiv. Če tiskamo na druge materiale, pride morda v poštev sitotisk, ki je recimo primeren tudi za tiskanje na tekstil. Tudi sitotisk ima izredno ugodno ceno pri večjih serijah. Pri tiskanju manjših motivov z drobnimi podrobnostmi nam pomaga tampotisk, ki je dobro pripravljen na tiskanje na različne materiale, recimo na plastiko. Vse to so opcije, ki se izkažejo s svojimi prednostmi. V določenih situacijah lahko predstavljajo najcenejšo izbiro, a vedeti moramo, kaj nam ponujajo in katere rešitve so najboljše za naše potrebe.

Najboljša ponudba za tisk na kuverte in druge poslovne tiskovine

O tem, ali je tiskarna res vredna svojega denarja, se po navadi sprašujemo ob kakšnem konkretnem naročilu. Vse je namreč odvisno od dejanske ponudbe in potreb naročnika. Najpogosteje se srečujemo s pripravo kakšnih poslovnih tiskovin, ki jih pogosto potrebujemo v večjih količinah. Zanimamo se za tisk na kuverte, pripravljamo tudi vizitke, dopisne liste in podobne tiskovine. Ravno pri teh lahko ocenimo, ali je ponudba izbrane tiskarne dobra ali ne.

Seveda moramo postaviti točne kriterije in razumeti postopke, ki jih tisk vključuje. Ne moremo si misliti, da gre le za enostavno nalogo, ki jo avtomatsko opravljajo tiskalniki. Že tisk na kuverte je lahko recimo precej zahteven, saj vključuje pripravo podrobnih motivov, ki jih je treba natančno odtisniti na papir. Tiskamo na manjše kuverte, ki imajo točno določeno mesto za natis, tako da ni veliko prostora za napake. Poleg tega morajo biti kuverte brezhibno pripravljene, saj želimo z njimi narediti dober vtis na prejemnika pošte. Zato je vsekakor pametno, da se že pri takšnih tiskovinah odločimo za ponudbo ugledne tiskarne. Na https://www.birografikabori.si/tiskovine/kuverte/ najdemo možnosti za tiskanje kuvert, ta ponudba prepriča tudi zahtevnejše poslovne stranke.

Lično pripravljene kuverte so nuja za uspešno poslovanje vsakega podjetja, ki pošilja pisma po pošti. Prav tako potrebujejo tisk na kuverte razna društva in organizacije, ki želijo na ta način doseči svoje člane in druge prejemnike. Vedno je zelo pomembno, da je kuverta lepo oblikovana in kvalitetno izdelana, zato si ne moremo privoščiti kakšnih napak. Prav tisk na kuverte je lahko tista storitev, pri kateri se pokažejo prednosti dobre tiskarne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja