Nepogrešljivo orodje za domače delo!

Z raznim delom se v domačem stanovanju srečujejo tudi tisti, ki sploh nimajo delavnice in se ne lotevajo kakšnih posebnih domačih projektov.

 Kaj hitro se izkaže, da moramo biti pripravljeni na marsikaj, že splošno vzdrževanje doma zahteva nekaj orodja in spretnosti. Lahko se nam zamaši pipa, škripajo vrata ali pa odpade kakšen vijak – že pri takšnih enostavnih opravkih moramo imeti pri roki nekaj orodja. Kateri so tisti nujni pripomočki, ki jih moramo imeti doma?

Baterijski vrtalnik in vijačnik

Nepogrešljivo orodje za domače delo je tisto, ki nam pomaga pri praktično vseh opravkih. Pri delu v stanovanju bomo gotovo potrebovali baterijski vrtalnik, ki nam omogoča enostavno vrtanje v različne materiale. 

Na ta način bomo močno poenostavili mnoga opravila, recimo montiranje polic, obešanje slik, napeljavo kablov … Poleg tega se baterijski vrtalnik uporablja tudi za delo s pohištvom in drugo opremo, ne le za vrtanje v zid. Potrebovali bomo dober vrtalnik in komplet svedrov, to ponudbo najdemo v trgovini Grlica, ki ima opremo uglednih znamk. Pripravljeni so izvrstni kompleti za domače mojstre, tudi za manj zahtevne uporabnike.

Podobna je ponudba za baterijske vijačnike, čeprav tu lahko veliko opravimo tudi z ročnimi izvijači. Z vijačenjem se srečujemo še bolj pogosto kot z vrtanjem, zato moramo imeti vsekakor pri roki ustrezno opremo. Vijačniki se odlično obnesejo pri rednem delu, so zelo priročni in dejansko opravijo veliko dela, s katerim bi se morali sicer ukvarjati sami z ročnim orodjem. Spet bomo potrebovali dobro napravo, a tako kot baterijski vrtalnik nam tudi vijačnik predstavlja ponudbo kompletov, ki že vključujejo vse potrebno.

vrtalnik

Baterijski vrtalnik in vijačnik v eni napravi

Ker baterijski vrtalnik in vijačnik delujeta na podoben način, je možno obe funkciji opravljati z eno napravo. To omogočajo vrtalni vijačniki, ki delujejo z različnimi nastavki. Za mnoge domače mojstre je prav to najboljša izbira, saj bomo dobro pripravljeni na različna opravila. Vsekakor gre za nepogrešljivo orodje, ki ga mora imeti doma vsak.

Tračni brusilnik in orodje za površinsko obdelavo materialov

Brusilnika verjetno marsikdo ne bi uvrstil med nujno opremo za domačo uporabo, a dejansko se pogosto srečujemo z delom, pri katerem nam takšna oprema zelo pomaga. Predvsem tračni brusilnik se lahko izkaže za nepogrešljiv pripomoček, saj je praktičen za uporabo na mnogih površinah in materialih.

Imamo seveda še več ponudbe, odločamo se med različnimi brusilniki, ki lahko zadostijo našim potrebam. Mnogi domači mojstri prisegajo na kotni brusilnik, ki je zelo vsestranski, ni pa tako posrečen za površinsko obdelavo večjih površin. Zato je pogosto bolj pametno izbrati tračni brusilnik, na https://www.grlica.si/elektricno-orodje/brusilniki/tracni-brusilniki imamo kvalitetno opremo, s katero bomo dobro pripravljeni na razna opravila v domačem okolju. S takšnim brusilnikom lahko hitro saniramo kakšno staro in poškodovano pohištvo, olajšamo si vzdrževanje in obnovo barvanih in lakiranih površin, najdemo pa še mnoge druge načine za obdelavo materialov, ki nas obkrožajo v domačem okolju. Z dobrim brusilnikom bomo pripravljeni na različna opravila, ki jih brez takšnega orodja sploh ne bi mogli opravljati. Pri brušenju imamo pogosto nekoliko višja pričakovanja, saj na lepo pobrušenih površinah hitro opazimo kakšne pomanjkljivosti in napake, zato se splača imeti dober tračni brusilnik.

Za kakšne posebne namene seveda posegamo tudi po drugih vrstah brusilnikov. Kotni brusilnik je vsekakor lahko zelo uporaben, še bolj pozorni pa bodo na izbiro tisti, ki se redno ukvarjajo z obdelavo lesa in drugih materialov v domači delavnici.

Ročno orodje, ki nadomesti tračni brusilnik

Najdemo lahko tudi nekatere ročne pripomočke, ki so lahko dovolj, če se ne srečujemo z zahtevnim ali pogostim delom te vrste. Nenazadnje brusilniki uporabljajo brusni papir, ki ga lahko uporabimo tudi za ročno brušenje. Še boljše so brusne gobice, ki so prilagojene prav za ta namen, običajno za fino brušenje in poliranje pri zaključni obdelavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.