Varnost traktorja je na prvem mestu

Kmetijska mehanizacija mora biti zelo dobro pripravljena na svoje delo. Ne moremo pričakovati, da bomo delo na kmetiji lahko opravili brez dobre opreme. Zanašamo se na mnoge naprave in pripomočke, ki namesto nas opravijo zahtevno delo, a to pomeni, da bomo morali za to opremo tudi dobro skrbeti. 

Oprema je namreč izpostavljena raznim obremenitvam na terenu, predvsem tu izstopajo traktorji, ki jih uporabljamo za praktično vsako delo na kmetiji. Traktorji imajo pomembno vlogo, odločajo ne le o uspehu pri delu, temveč tudi o varnosti in počutju uporabnika. Zato moramo stalno skrbeti za to, da so dobro pripravljeni na svoje delo in da lahko dobro delujejo tudi s preostalo kmetijsko mehanizacijo. 

Na srečo nam pri tem priskočijo na pomoč strokovnjaki, ki nudijo vzdrževanje in popravilo kmetijske mehanizacije. Tu imamo kar dosti različnih možnosti, odvisno od tega, kakšne so naše potrebe. Kar veliko stvari lahko opravimo sami doma, če imamo prave dele, nekaj orodja in dovolj znanja, a pogosto je bolje, da poiščemo popravilo kmetijske mehanizacije pri profesionalcih, ki se s temi storitvami ukvarjajo v sklopu svoje službe.

Kaj nam nudi popravilo kmetijske mehanizacije?

Med storitvami bomo našli številne koristne možnosti za vzdrževanje in popravila mehanizacije. Predvsem se posvečamo možnostim za servis traktorjev, saj je to oprema, za katero je treba najbolj pozorno skrbeti. 

Pričakujemo lahko, da bomo najboljše rešitve za popravilo kmetijske mehanizacije nasploh našli pri tistih ponudnikih, ki so zastopniki in pooblaščeni serviserji za traktor naše znamke, lahko pa pogosto najdemo tudi druge možnosti pri drugih ponudnikih. Veliko je odvisno od tega, kakšen traktor imamo in s kakšnimi težavami se soočamo.

Običajno se za profesionalno popravilo kmetijske mehanizacije odločimo v primeru kakšnih večjih težav, kot so recimo okvare ali kakšne poškodbe, ki jih sami ne moremo odpraviti. Tu nam serviserji nudijo dobavo nadomestnih delov in opravljajo vsa potrebna opravila. Lahko pa najdemo tudi vzdrževalne storitve, tehnične preglede, kakšne nadgradnje in podobno. Ponudba za popravilo kmetijske mehanizacije je precej široka, pričakujemo lahko, da bomo prišli do izvrstnih rešitev za vse mogoče potrebe. Zelo zanimiva je tudi ponudba dobave rezervnih delov.

Rezervni deli BCS omogočajo domača popravila

Če imamo ustrezne rezervne dele, lahko popravila pogosto opravljamo kar doma. Seveda moramo biti dovolj izkušeni, imeti moramo nekaj znanja in spretnosti, pa tudi nekaj orodja. A glavnega pomena so vsekakor nadomestni deli, ki jih bomo za takšno delo potrebovali. 

Te dobimo pri serviserjih, pogosto jih lahko naročimo pri zastopnikih, včasih tudi preko spleta. Pri nas je tak ponudnik recimo klasje.eu, ki ima ponudbo kvalitetnih rezervnih delov za različne znamke in vrste kmetijske mehanizacije. Med najbolj priljubljenimi so rezervni deli BCS, ki se uporabljajo za kosilnice.

Z rezervnimi deli za BCS kosilnice bomo zelo dobro pripravljeni na zahtevno delo na terenu. Te kosilnice so kot nalašč za košnjo kakšnih zahtevnih terenov, recimo strmih pobočij ali pa kamnitih površin. Kosijo tudi podrastje in celo grmičevje. Nič čudnega torej, da bo prišlo prej ali slej tudi do kakšnih poškodb, predvsem se hitro skrhajo in poškodujejo noži kosilnice. Tu nam rezervni deli BCS ponujajo možnost enostavnega popravila, pravzaprav zamenjave, ki jo opravimo kar na terenu. Če imamo pri sebi nadomestne nože in nekaj opreme, bomo hitro opravili zamenjavo in nadaljevali z delom. Ravno zato veljajo BCS kosilnice za neuničljive in jih lahko brez skrbi uporabljamo tudi v zelo zahtevnih razmerah. Vedno se zanašamo na to, da bo možno morebitne težave enostavno odpraviti.

Drugi rezervni deli BCS 

Poleg tega pa imamo na voljo še nekatere druge dele, ki pomagajo v primeru, da pride do kakšnih drugih težav s kosilnico. Da bomo lahko varno in zanesljivo delali, moramo seveda skrbeti tudi za druge sisteme kosilnice, predvsem za motor. Lahko pa dobimo tudi nadomestne sedeže, kolesa in druge kose, tako da bomo za svoje naprave dobro skrbeli in bodo vedno dobro pripravljene na delo. Takšni in drugačni rezervni deli BCS nam omogočajo popravila kar doma, da ne bo treba iskati serviserjev in plačevati še njihovih storitev.

Hidravlične poteznice in popravilo hidravlike

Med najbolj kritičnimi sistemi traktorja je gotovo hidravlika, saj prav s to opravljamo večino zahtevnega dela. Ne moremo dvigovati težkih bremen ali vleči tovora, če nimamo ustreznega sistema za prenašanje sil, ki nam to omogočajo. Še posebej se to izkaže za kritično pri delu s kakšno napredno mehanizacijo, ki izkorišča prav funkcije hidravlike.

 Tak sistem pa ima mnoge sestavne dele in kritične elemente, za katere moramo dobro skrbeti. To so recimo hidravlične poteznice, cevi, črpalke, ventili in podobno. Vsi ti elementi sestavljajo sistem, ki mora dobro delovati kot usklajena celota. Ker hidravlika prenaša velike obremenitve, se lahko hitro pokažejo težave.

V primeru, da pride do težav, bo seveda potrebno popravilo hidravlike. Ne moremo pričakovati dobrega delovanja, če hidravlika ni povsem pripravljena na večje obremenitve – s tem sprejemamo tudi varnostna tveganja, ki nam lahko močno zagrenijo življenje. Na srečo imamo hidravlične poteznice in druge kose sistema na voljo v ponudbi nadomestnih delov, tako da lahko pogosto ukrepamo že sami doma, ali pa izkoristimo ponudbo serviserjev, ki se na hidravliko dobro spoznajo. Tako najdemo rešitve, s katerimi bomo za hidravliko zelo dobro skrbeli.

Hidravlične poteznice in drugi deli hidravlike odločajo o varnosti

Največja tveganja se pojavljajo ravno pri zahtevnem delu, ki ga omogoča hidravlika. Ne moremo si predstavljati, da bomo povsem brezskrbno delali z velikimi bremeni in tovori, sploh če to vključuje tudi kakšno zahtevno delo, pri katerem sodeluje hidravlika. Pogosto se takšna oprema recimo uporablja v gozdarstvu in pri delu z lesom. 

Tu morajo biti vsi elementi hidravlike dobro pripravljeni na svoje delo, sicer gre lahko hitro kaj narobe. Pod obremenitvami bodo tako hidravlične poteznice kot drugi kosi. Zelo pomembno je, da zagotovimo brezhibno delovanje hidravlike, tako lahko izkoristimo vse zmogljivosti tega sistema, ne da bi s tem sprejemali večja tveganja. Dobro pa poskrbimo tudi za izkušnjo in udobje uporabnika, ki z mehanizacijo dela.

traktorska kabina

Tudi sedež za traktor ima pomembno vlogo

Izkaže se, da o varnosti in končni izkušnji uporabnika odločajo številni kosi, ki sestavljajo traktor in kmetijsko mehanizacijo. Če govorimo o udobju, moramo gotovo omeniti sedež za traktor, ki na udobje najbolj neposredno vpliva, a v mislih imamo še druge kose, s katerimi smo stalno v stiku.

Pri delu na kmetiji lahko na traktorju presedimo več ur, to pa bo možno le, če imamo udoben sedež. Zato je zelo dobrodošlo, da lahko sedež za traktor tudi zamenjamo, če se obrabi ali poškoduje oziroma če nam ne ustreza. V ponudbi na https://www.klasje.eu/rezervni-deli-za-traktorje/traktorski-in-vilicarski-sedezi.html dobimo različne možnosti za nadgradnjo traktorskega sedeža oziroma za zamenjavo sedeža v našem traktorju. To je lahko zelo dobra ideja za tiste, ki se pri delu ne počutijo zelo udobno. Ne gre le za udobje, v dobro urejenem in opremljenem traktorju bomo bolj zbrani, delo bo lažje in hitreje opravljeno, nenazadnje pa na ta način poskrbimo tudi za varnost.

Varnost pri delu na kmetiji torej ni odvisna le od tega, kakšno kmetijsko mehanizacijo imamo in s kakšnim delom se ukvarjamo. V poštev pridejo še številni drugi premisleki, ki jih ne smemo preprosto zanemariti. Gotovo se splača premisliti tudi o tem, kakšno izkušnjo nam ponuja sedež za traktor, sploh če si lahko privoščimo nadgradnjo. Ugotovili bomo, da se nam na tem področju odpirajo mnoge priložnosti, s katerimi pridemo do bistveno boljše izkušnje pri delu in tudi do večje varnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja