Električni viličar je prijeten, varčen in učinkovit

Pri izbiri opreme za delo smo pogosto precej zahtevni. To so naprave, ki jih bomo stalno uporabljali, morda kar preko celega delovnega dne ter iz dneva v dan. Pomembno je, da izbiramo kvalitetne, zmogljive in zanesljive pripomočke, še posebej če gre za opremo, s katero bomo opravljali zahtevno in potencialno nevarno delo. 

Nič čudnega torej, da smo pri izbiri viličarjev zelo zahtevni, saj potrebujemo odlično napravo, s katero bomo gotovo zadovoljni. Poleg tega so viličarji lahko precej dragi, zato te odločitve ne moremo sprejeti zlahka. S kombinacijo posebnih prednosti je zelo zanimiv za nakup električni viličar, ki je v nekaterih situacijah skoraj edina smiselna izbira.

Ponudba je seveda precej široka in vedno imamo na voljo tudi alternative. A električni modeli se ponašajo z nekaterimi edinstvenimi odlikami, ki jih pri drugih viličarjih ne bomo dobili. 

To so prav tiste prednosti, s katerimi postane električni viličar neprecenljiv delovni pripomoček, zato gre gotovo dobro premisliti o tem, ali ni morda prav tak stroj najboljši za naše delovno okolje. V nekaterih okoljih se to samoumevna izbira, res pa je, da je včasih bolje izbrati kakšno drugo vrsto viličarja.

Kje se električni viličar najbolje znajde?

Najbolj prepričljivi so viličarji na elektriko tam, kjer drugih pogonskih sredstev ne moremo ali ne smemo uporabljati. To je recimo v zaprtih skladiščih, kjer seveda ne moremo uporabljati bencinskih oziroma dizelskih naprav, saj bi hitro zadimili celotno skladišče in zastrupili delavce v njem. Obstajajo sicer tudi viličarji na plinski pogon, je pa v takšni situaciji električni viličar gotovo najboljša izbira.

Električni modeli se v skladiščih izkažejo z izredno učinkovitim, tihim in prijetnim delovanjem. Električni motor ne povzroča hrupa, predvsem pa je pomembno to, da nima izpušnih plinov in ne sprošča druge nesnage, ki bi vplivala na zdravje in udobje delavcev v skladišču. S tem so izvrstna izbira za zaprta skladišča, pa tudi za druga delovna okolja, kjer cenimo udobje in zdravje zaposlenih.

Poleg tega električni viličarji delujejo zelo varčno in učinkovito. So izvrstni za tiste, ki nameravajo to opremo redno uporabljati, saj se varčnost močno pozna. Električni motorji imajo izjemne izkoristke energije, tako da ne bo nepotrebnih izgub, električna energija pa je bistveno cenejša od pogonskih goriv in plina. Ob redni uporabi viličarja se to močno pozna.

Na dolgi rok bo električni viličar gotovo upravičil izbiro tudi na druge načine. Ker električni motorji delujejo zelo učinkovito, ne spuščajo nesnage, tudi nimajo neštetih gibljivih delov in ne prenašajo velikih obremenitev, imajo dolgo življenjsko dobo in ne zahtevajo posebnega vzdrževanja. Električne naprave so zato cenejše in lažje za vzdrževanje in dolgoročno uporabo, tudi če so stroški sprva morda nekoliko višji.

Električni viličarji za nakup

Prednosti električnih viličarjev hitro prepričajo raznovrstne kupce. Seveda pa se ne smemo prenagliti, saj obstajajo tudi nekatere pomanjkljivosti. Med temi gre izpostaviti predvsem nekoliko višjo ceno ob nakupu ter bolj omejeno ponudbo. Tako bomo električni viličar nekoliko težje našli v ugodnih ponudbah za nakup.

Včasih je tudi to povsem upravičen pomislek. Še posebej to velja za tiste, ki imajo več izbire in jim razlike med različnimi vrstami viličarjev niso tako pomembne. Pogosto je odločilni faktor v končni fazi ta, kakšen viličar lahko dobimo v ponudbi in kako ugodne so cene. 

Če želimo imeti električni viličar, bomo morali najti pravo ponudbo, verjetno pa pripraviti tudi nekoliko višjo investicijo. Prikrajšani bodo predvsem tisti, ki iščejo rabljeni viličar po ugodni ceni, saj v tej ponudbi močno prevladujejo druge vrste viličarjev, ki jih lahko dobimo zelo poceni. Zato električni modeli še zdaleč niso v tako veliki prednosti, da bi se lahko kar brez premisleka odločili zanje, obstajajo tudi dobre alternative, če električni viličarji niso nujni glede na naše prioritete.

Tudi električni viličarji so lahko enostavni in ugodni

A hkrati moramo omeniti še široko ponudbo različnih modelov električnih viličarjev. Gotovo so najbolj značilni paletni viličarji za delo v skladišču, a na električni pogon lahko delujejo še razni drugi viličarji in praktične naprave za delo s težkim tovorom. Zato bomo z zanimanjem preverili tudi preostalo ponudbo in morda dobili bolj ustrezen električni viličar, ki se s svojimi lastnostmi še bolje kosa z alternativami.

Ena prioriteta je tudi ta, da je električni viličar preprost za uporabo

Tako lahko dobimo izredno ugodne možnosti, še posebej, če se zanimamo za rabljeni viličar in brskamo med enostavnejšimi napravami za prestavljanje tovora. Tu so namreč na voljo razni paletni vozički in ročni viličarji, tudi ti delujejo na elektriko in prinašajo mnoge prednosti, ki izhajajo iz tega dejstva. Hkrati pa so te naprave precej enostavno zasnovane, odlično delujejo, a so zelo poceni. 

Že za nekaj sto evrov lahko dobimo povsem spodoben paletni voziček, s katerim bomo v manjšem skladišču opravili veliko dela. Takšne naprave so idealne za skladišča trgovin in gostinskih lokalov, lahko se uporabljajo tudi v drugih okoljih, kjer redno delamo s tovorom na paletah. Vsekakor nam električni viličar ponuja več izbire, s katero bomo dobro izkoristili prednosti električnega pogona pri viličarjih in sorodni opremi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja