Izbira računalnika je težka – preberite nekaj nasvetov za nakup!

Glede na to, da računalnike uporabljamo zelo pogosto in nam predstavljajo že kar nujno opremo za šolo, službo in druge obveznosti, je odločitev za nakup novega računalnika lahko pravi izziv. 

Ne le zato, ker s to odločitvijo močno vplivamo na svojo izkušnjo pri uporabi skozi dolga leta, temveč tudi zato, ker imamo na izbiro ogromno številno različnih modelov.

Že med znamkami imamo veliko izbire, tudi če se omejimo le na ugledne proizvajalce, ki jim lahko zaupamo. Lahko recimo priporočimo HP računalnik, a prav tako so povsem spodobni računalniki znamke Lenovo ali ASUS. Izbira je torej odvisna od drugih faktorjev, predvsem od potreb uporabnika.

HP računalnik je pogosta izbira za poslovno rabo

Če potrebujemo računalnik predvsem za službene obveznosti, potem je znamka HP zelo dobra izbira. Gre za uveljavljenega in zelo cenjenega proizvajalca, ki ima dolgo tradicijo na področju računalnikov in dodatne opreme. Zato je HP računalnik priljubljen med tistimi, ki iščejo zanesljivo delovanje in dobro podporo s strani proizvajalca.

HP navdušuje predvsem z dovršenimi modeli v višjem razredu poslovnih prenosnikov. HP računalniki so med najboljšimi izdelki za tiste, ki potrebujejo mobilno delovno postajo, ti modeli z vrhunskimi zmogljivostmi poskrbijo za praktično vse zahtevne naloge pri delu. 

hp-prenosnik-markoshop

A prav tako ima HP v ponudbi še druge prepričljive modele v višjem rangu. Ravno v višjem rangu pridejo še toliko bolj do izraza dodatne prednosti znamke HP, recimo odlični nakupni pogoji za podjetja, dolga garancija, izvrstna pomoč uporabnikom … Vse to je pomembno, če iščemo računalnik za službeno rabo.

Kot se za uglednega proizvajalca spodobi, dobimo v ponudbi znamke HP tudi širok nabor modelov za druge namene. Tudi med cenejšimi izdelki najdemo dober HP računalnik, sploh med prenosniki, ki so namenjeni splošni rabi. A tu je tudi nekaj več konkurence, tako da HP s svojimi edinstvenimi odlikami morda ne pride toliko do izraza. Če se odločamo za cenejši vsestranski prenosnik, je izbire še veliko več.

Večino kupcev prepriča prenosnik Lenovo

Sodeč po tržnem deležu je najbolj priljubljena znamka Lenovo, ki proda največ prenosnikov. Tudi ta znamka ima sicer veliko uporabnikov med tistimi, ki potrebujejo računalnik za službena opravila, a dober prenosnik Lenovo bomo brez težav dobili tudi v cenovno ugodni ponudbi za splošno uporabo.

Dober nasvet za nakup prenosnika je ta, da se osredotočimo na najbolj priljubljene serije, ki jih ponujajo ugledni proizvajalci. S tega vidika gotovo izstopa serija IdeaPad, ki je za mnoge kupce kar najboljša izbira. 

Serija IdeaPad sicer združuje zelo pester nabor različnih prenosnikov, tako da bo treba še vedno pozorno izbrati pravi model, a računamo lahko na to, da bodo na voljo odlični prenosniki, pisani na kožo tistim, ki se zanimajo za vsestranski računalnik za splošno uporabo. 

prenosnik-lenovo

Prav tako lahko dobimo prenosnik Lenovo v drugih priljubljenih serijah, recimo ThinkPad za nekoliko zahtevnejše uporabnike.

Prenosnik Lenovo je vedno dobra izbira

Če izbiramo med priljubljenimi modeli iz priznanih serij uglednih proizvajalcev, skorajda ne moremo zgrešiti. To je dober nasvet tudi za tiste, ki se na računalnike ne spoznajo, če seveda nimajo kakšnih posebnih zahtev. 

Pri zanesljivih trgovcih dobimo zelo dobro ponudbo takšnih računalnikov. Gotovo bomo našli pravi prenosnik Lenovo v trgovini Markoshop, ki ima široko zbirko vsestranskih prenosnikov te znamke. Ti modeli se razlikujejo po detajlih, vedno pa lahko računamo na zanesljivo delovanje in visoko kvaliteto, ki je značilna za izdelke znamke Lenovo. 

Tako nam preostane le še to, da se osredotočimo na točne specifikacije in zmogljivost ter na cenovni razred, ki nam odgovarja. Izbira bo veliko lažja, saj se bomo odločali med peščico različnih modelov, ne med celo poplavo računalnikov, pri katerih bi bil nakup bolj tvegan.

Prenosniki ASUS odgovarjajo na posebne zahteve

Težko je opredeliti posebnosti posameznih znamk, saj ima vsak uveljavljen proizvajalec svoje izdelke v celotnem spektru ponudbe. Tako HP kot Lenovo ponujata modele, ki so med seboj lahko povsem primerljivi, sploh če iščemo modele v srednjem cenovnem razredu, kjer izstopajo vsestranski prenosniki.

 Vsaka znamka pa ima tudi nekatere edinstvene odlike, ki jih je treba izpostaviti. Tudi prenosniki ASUS so v veliki meri primerljivi z izdelki drugih priznanih znamk, nekateri modeli pa izstopajo s posebnimi prilagoditvami, ki naslavljajo potrebe najbolj zahtevnih uporabnikov.

Najbolj cenjeni so prenosniki ASUS med igričarji, ki potrebujejo napredno opremo za igranje računalniških iger. Na te zahteve odgovarja serija ASUS ROG, v zadnjih letih pa se razvija tudi nekoliko dostopnejša serija TUF. Ti prenosniki v svoji kategoriji zares izstopajo, zato lahko močno olajšajo izbiro in nakup ljubiteljem računalniških iger. Če iščemo prenosnik predvsem za zabavo, bodo ti izdelki zelo prepričljivi, saj prave konkurence skorajda nimajo.

Najboljši prenosniki ASUS navdušujejo z vrhunskimi zmogljivostmi, katerim se težko postavijo po robu celo namizni gaming računalniki

Poleg tega imajo prenosniki ASUS tudi druge prilagoditve, s katerimi so kot nalašč za zahtevne igričarje, predvsem gre izpostaviti izvrstne zaslone in dobrodošlo razširljivost za uporabo dodatne opreme. Tako dobimo nepremagljiv gaming prenosnik, ki bo brez težav upravičil visoka pričakovanja teh uporabnikov.

Tudi drugi prenosniki ASUS so lahko zelo zanimivi

Seveda to ni vse, kar ponuja znamka ASUS. V preostalih kategorijah je za to znamko značilno odlično razmerje med kakovostjo in ceno, našli bomo presenetljivo zmogljive modele tudi v nižjem cenovnem rangu. Tisti, ki želijo svoj denar kar najbolje izkoristiti, se bodo gotovo pozanimali o tem, kaj nudijo prenosniki ASUS. 

V končni fazi se odločamo na podlagi lastnih želja in interesov, praktično vsaka znamka lahko ponudi dober računalnik za najrazličnejše namene. Nič ni narobe, če se ravnamo tudi po svojem okusu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja