Xiaomi servis in menjava stekel – preveri kje in kako!

Telefone redno uporabljamo, s seboj jih imamo na vsakem koraku. Skoraj neizogibno je, da bo zato prišlo tudi do kakšnih udarcev, padcev in posledičnih poškodb. Kaj storiti, če poči steklo zaslona? Potrebna bo zamenjava. Obiskati je treba servis, kjer bodo za naš aparat dobro poskrbeli.

Praviloma je najboljša izbira pooblaščeni servis Xiaomi oziroma znamke, ki jo uporabljamo. Pooblaščeni serviserji se najbolje spoznajo na te telefone, prav tako imajo dostop do originalnih nadomestnih delov. Alternativa so drugi serviserji, ki lahko včasih ponudijo cenejše in hitrejše storitve, kar je morda prav tako dobra opcija, če gre le za menjavo stekla.

Xiaomi servis odlično poskrbi za enostavna popravila

Ravno pri kakšnih enostavnih popravilih lahko računamo na to, da bo servis odlično opravil svoje delo. S temi popravili se serviserji navsezadnje tudi najpogosteje srečujejo, tako da imajo izkušnje in ustrezne spretnosti za takšne naloge. Zelo pomembno je, da lahko serviser dobavi tudi prave nadomestne dele za našo znamko in model. Zato se odločimo za Xiaomi servis, kjer bomo gotovo dobili originalne dele in najboljše storitve.

popravljanje telefona

Te odlike pridejo še bolj do izraza pri zahtevnejših popravilih. Če se srečujemo z večjimi težavami, ne moremo vedno računati na to, da jih bo lahko odpravil kar vsak serviser. Kaj lahko se izkaže, da gre za prevelik izziv. Včasih je treba aparat poslati nazaj k proizvajalcu in dobimo nadomestni telefon ali pa nov model – a to lahko brez velikih stroškov opravijo le pooblaščeni serviserji. Xiaomi servis bo gotovo ponudil najboljšo izkušnjo v tem primeru, sploh če imamo telefon še v garanciji.

Pri serviserjih lahko najdemo celo vrsto različnih storitev, saj imamo s telefonom lahko različne težave. Seveda se ravno na tej podlagi odločamo med možnimi rešitvami. Pravzaprav lahko kakšna manjša popravila opravimo tudi sami doma, čeprav na to ne moremo vedno računati. Zahtevnejša popravila pa lahko opravi le dober Xiaomi servis oziroma servis za druge znamke.

Menjava stekla se uvršča med pogoste in dokaj enostavne posege

Zaslon mobilnega telefona je najbolj izpostavljen poškodbam, saj ima veliko površino in je tudi precej občutljiv. Poleg tega ravno preko zaslona napravo upravljamo, zato imamo le omejene možnosti za dobro zaščito celotne površine. Preko zaslona se namesti le zaščitno steklo, ki prepreči hude poškodbe v primeru padcev in udarcev. To je lahko dobra rešitev, pomeni pa, da bo morda potrebna menjava stekla, če pride do kakšne takšne nezgode.

Na srečo gre za dokaj enostaven in hiter, pa tudi poceni poseg. Vsekakor so zaščitna stekla veliko cenejša od samih zaslonov, zato počeno steklo še ni razlog za skrb. Nenazadnje lahko telefon morda povsem neovirano uporabljamo tudi s počenim steklom, čeprav se v vsakem primeru priporoča menjava.

Pri praktično vsakem serviserju lahko dobimo dobro ponudbo za zamenjavo počenega zaščitnega stekla. Po teh storitvah je namreč veliko povpraševanja, zato se serviserji pogosto ukvarjajo s tovrstnim delom. Nekateri servisi so posebej usposobljeni prav za takšne naloge, to je recimo servis Mobi stekla. Pričakujemo lahko hitro in uspešno zamenjavo stekla na telefonih vseh vrst, načeloma pa je možno odpraviti tudi kakšne večje težave. Dober servis se bo izkazal s celovito ponudbo, vedno lahko računamo na uspešno opravljeno delo.

Je menjava stekla izvedljiva tudi doma?

Včasih želimo kaj prihraniti in se lotimo zamenjave stekla kar sami doma. To je lahko dobra ideja, če imamo kak starejši aparat, ki nam ga ni škoda, sploh če dobimo poceni nadomestne dele. Steklo lahko pogosto preprosto odlepimo in odstranimo, nato površine očistimo in namestimo nadomestno steklo. V tem primeru se menjava stekla lahko opravi kar doma.

Je pa veliko bolj tvegano na ta način popravljati kakšne novejše telefone, ki jih lahko hitro še bolj poškodujemo ali uničimo. Novejši telefoni imajo bolj robustne zaslone in dobro pričvrščena zaščitna stekla, napravo je bolje prepustiti v oskrbo strokovnjakom. Še posebej to velja za napredne telefone iPhone, ki zahtevajo posebno orodje in spretnosti za popravilo.

Najzahtevnejša popravila izvaja iPhone servis

Telefoni znamke Apple so nekakšna posebnost, če želimo opraviti popravila. Ta proizvajalec namreč močno otežuje nepooblaščene posege v strojno opremo telefona, tako da sami doma težko kaj na hitro popravimo. Prav tako ne moremo pričakovati, da bo vsak serviser delal z Apple telefoni, poiskati bo treba iPhone servis, ki se ukvarja prav s temi napravami.

razbit-telefon

Ni nujno, da bo te telefone veliko težje popravljati, imamo pa nekaj dodatnih komplikacij, na katere moramo pravočasno pomisliti. Da bi bili kar najbolj zadovoljni, je pametno izbrati dober iPhone servis, na katerega se lahko zanesemo v primeru različnih poškodb, okvar in drugih težav. Na spletu na https://www.mobistekla.si/popravila/Apple različne možnosti za popravila telefonov iPhone predstavlja servis Mobi stekla, ki se ukvarja tudi s telefoni znamke Apple. Tako imamo na enem mestu prave rešitve za popravilo vseh vrst telefonov.

Kakšne posebnosti ima iPhone servis?

Lastniki telefonov Xiaomi in drugih priljubljenih znamk pri nas bodo hitro in brez težav našli dober servis za svoje telefone. Težje je najti prikladen iPhone servis, sploh če se nam s popravili zelo mudi, če ne živimo v večjem mestu ali pa če bi radi izbirali tudi med nepooblaščenimi serviserji.

Prav tako velja, da je iPhone servis nekoliko dražji, kar se pozna predvsem pri lažjih popravilih. Za menjavo stekla pri Xiaomi in drugih telefonih bo treba morda odšteti le kakšnih 10 ali 20 evrov, če gre za preprosta popravila. Za iPhone bo to opravilo dražje, saj imamo na voljo manj ponudbe in težje dobimo kakšno ugodnost. Še vedno pa lahko računamo na to, da bo možno te težave uspešno odpraviti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja